In de voetsporen van de Chinamperos: de authentieke kant van de Xochimilco-kanalen van Mexico-Stad

Als het verkeer ophoudt en we de drukte van het centrum van Mexico-Stad achter ons laten, komen de kleurrijke trajineras van Xochimilco in zicht. Deze boten staan met honderden tegelijk klaar om stadsbewoners en toeristen mee te nemen op een namiddag vol mariachibands, ijsgekoeld bier en relaxte, goede-tijd vibes.

Wij zijn hier echter niet om te stoppen en ons bij de wachtende menigte te voegen voor een ochtendje voor de lunch. In plaats daarvan gaan we een stukje verder naar de traditionele en meer authentieke bestaansreden van deze waterwegen: het Beschermde Natuurgebied van San Gregorio Atlapulco,

Hier, binnen de poorten die de op de UNESCO lijst geplaatste zone van natuurlijk en cultureel erfgoed bewaken, wordt u begroet door het indrukwekkende chinampas-landbouwsysteem dat stamt uit de Azteekse periode. De drijvende tuinen zijn een verzameling kunstmatige drijvende eilanden waar de landbouw al eeuwenlang floreert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

De “post-pandemische” lessen die wij als reizigers kunnen leren van het programma voor herstel van het toerisme

De 'post-pandemie' lessen die we als reiziger kunnen lerenTijdens de wereldwijde pandemie zijn de gesprekken in de toeristische sector opnieuw…

Portugal Coronavirus reisbeperkingen 2022

Na 318 updates en een heleboel gekke veranderingen onderweg, is deze post nu met pensioen en wordt niet meer bijgewerkt.…